Cocaïne-lab in Breda gevonden, verdachte springt uit het raam tijdens inval

21 februari 2020 om 13:37
nl
De politie is in Breda een pand binnengevallen waar cocaïne werd verwerkt, versneden en verpakt. Het was al een tijdje duidelijk dat er in West-Brabant zoiets moest zitten, na de vondst van drugsafval. Er zijn drie mensen opgepakt. Eén van hen sprong uit een raam toen de politie binnenviel. Agenten vonden 30 kilo coke.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

Het lab zat in een pand aan de Hamdijk. Het is op 8 februari al ontmanteld maar pas vrijdag is dat bekendgemaakt door het OM.

De politie heeft een vader en zoon opgepakt. Ze woonden in het pand. De derde verdachte, een man uit Roosendaal, sprong bij de inval uit het raam van de eerste verdieping waar het lab zat.

Cokewasserij
Vermoedelijk was de vondst van het lab stilgehouden uit opsporingsbelang, zodat er verder gezocht kon worden. Dit lab werd bevoorraad door een cocaïnewasserij die mogelijk in de buurt zit en nog niet gevonden is.

Binnen op de eerste verdieping werd cocaïne verwerkt (versneden), geperst in blokken en verpakt. Volgens de politie moest het er op lijken alsof het zo uit Zuid-Amerika kwam. Volgens de politie lijkt de cocaïne dan zuiverder dan het in werkelijkheid is, en leveren de drugs zo een hogere prijs op.

De politie vermoedt dat in het lab honderden kilo’s cocaïne zijn versneden, gezien de materialen en de verpakkingen die zijn gevonden. De politie vond bij de inval zo’n 30 kilo cocaïne.

Bij versnijding wordt coke gemengd met een poeder dat er op lijkt: aangelengd, eigenlijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!