Man (23) krijgt taakstraf voor in brand steken basisschool Eindhoven

21 februari 2020 om 13:51
nl
Een 23-jarige man uit Son en Breugel is vrijdag veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur voor het in brand steken van basisschool Onder de Wieken in Eindhoven. De school werd in juni 2017 vrijwel volledig verwoest door de brand.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De brand ontstond toen een houten paneel aan de schoolgevel vlam vatte door smeulende afvalresten die eronder lagen. Het vuur kroop vervolgens omhoog, sloeg naar binnen en verspreidde zich verder in de school. Al snel sloegen de vlammen uit het dak.

DNA op lucifer
Bij de smeulresten werd een lucifer met daarop DNA van de man gevonden. Hij verklaarde dat hij die avond spelenderwijs een brandende lucifer in een openstaande kliko had geschoten. Toen hij zag dat er rook uit de bak kwam, kiepte hij die om zodat het afval eruit viel. Volgens de man heeft hij het rokende afval proberen uit te stampen en zodra hij geen rook meer zag, vertrok hij.

De brand zorgde voor veel emoties bij de schooljeugd. Veel kinderen zagen hoe de school in vlammen opging.

Een week lang werd er geen les gegeven. Daarna werd er een tijdelijk onderkomen voor de 320 leerlingen gevonden in het oude gebouw van de Jenaplanschool De Vierring, op twee kilometer van het getroffen gebouw. Ook kregen de kinderen nieuwe schildpadjes aangeboden.

Volgens deskundigen kampt de 23-jarige man met psychische klachten. Hij krijgt hulp via de GGzE.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.