Voor het tweede jaar op rij enorme pech voor carnavalsvereniging de Zware Jongens: 'Echt zuur' - Omroep Brabant

Voor het tweede jaar op rij enorme pech voor carnavalsvereniging de Zware Jongens: 'Echt zuur'

21 februari 2020 om 19:17
‘Zware jongen’ Dennis Rootman baalt als een stekker.
‘Zware jongen’ Dennis Rootman baalt als een stekker.
Het zit de leden van carnavalsvereniging Zware Jongens uit Valkenswaard niet mee. Vorig jaar moesten ze vanwege mankementen aan hun wagen stoppen met de optocht en dit jaar hebben ze waarschijnlijk wéér voor niks maandenlang gebouwd omdat de optocht van Eindhoven niet doorgaat.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Ze hadden er dit jaar zelfs hun motto op aangepast. Met 'Vurig joar mee panne, dees joar goan we vlamme!' zouden ze dit jaar eindelijk weer meedoen met de optocht. Maar toen kwam vrijdagmiddag het nieuws dat de stot in Lampegat is afgelast vanwege voorspelde windstoten. De optocht kan ook niet worden ingehaald.

‘Zware jongen’ Dennis Roothans vindt het ‘heel erg zuur’. “Daar doe je het niet voor, maanden voor niks werken en dan niet mee kunnen rijden. Dat zou het tweede rampjaar op rij zijn", zegt hij.

Gelukkig is er voor de bouwers nog een lichtpuntje in zicht. Misschien kunnen ze toch nog meedoen met de optocht in Aalst-Waarle. "We hebben ze gebeld om te vragen of we eventueel mee kunnen rijden. In principe kan dat. We rijden dan alleen met de brandweerwagen maar zonder kop. Nu hopen dat die optocht wel doorgaat."

11 jaar
Als ook dat plan mislukt, laten ze de wagen een jaar lang staan en halen ze hem volgend jaar weer tevoorschijn om er dan aan verder te werken. Dan bestaan de Zware Jongens namelijk 11 jaar en hebben ze sowieso iets te vieren. "Hij gaat in ieder geval gebruikt worden, maar hopelijk dit jaar nog."

Stadsprins kan wel huilen
De stadsprins van Lampegat noemt het een 'drama'. "Voor mij is het ook absoluut niet leuk. Maar het carnaval gaat door, dat is het belangrijkste."

Bekijk de hele reactie van Stadsprins Ludovieckus in de video hieronder.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...