Baas stuurt werknemer uit Loon op Zand naar huis: 'Het zekere voor het onzekere'

28 februari 2020 om 08:40
nl
Een man uit Loon op Zand is vrijdagmorgen naar huis gestuurd toen hij naar zijn werk ging in Odijk. Aanleiding was dat donderdag het coronavirus werd vastgesteld bij een 56-jarige man uit Loon op Zand. De werknemer is gedetacheerd bij een bedrijf in Odijk, een plaatsje onder Utrecht.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Op de parkeerplaats heeft hij contact gehad met zijn manager over de vraag of het verantwoord was om naar binnen te gaan. Daarna werd besloten om thuis te werken.

Er is bij het desbetreffende bedrijf geen sprake van een protocol, maar 'ze nemen het zekere voor het onzekere'. "Omdat hij thuis kan werken, is nu besloten om dat te doen", vertelt zijn vrouw.

Er ging donderdagavond een schok door Loon op Zand, toen bleek dat een man uit het dorp ziek is. De man is ondernemer en verbleef recentelijk in een van de gebieden in Noord-Italië waar het coronavirus heerst. Eenmaal terug in Nederland werd hij ziek. De man ligt in quarantaine in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg. Hij heeft een vrouw, twee dochters en een zoon.

LEES OOK:

'Weinig risico voor mensen die afgelopen dagen in Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis waren'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!