Basisscholen in Loon op Zand gaan maandag open, 'maar twee leerkrachten blijven thuis' - Omroep Brabant

Basisscholen in Loon op Zand gaan maandag open, 'maar twee leerkrachten blijven thuis'

28 februari 2020 om 23:23
nl
Basisscholen De Blokkendoos en De Lage Weijkens in Loon op Zand gaan na de carnavalsvakantie op maandag gewoon open. Twee van de familieleden van de 56-jarige man die besmet is met het coronavirus werken op de scholen. Zij zullen de komende twee weken thuis blijven, zo werd vrijdagavond bekend gemaakt in het tv-programma Jinek.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het schoolbestuur Leerrijk, waar beide basisscholen onder vallen, nam het besluit na intensief overleg met GGD Hart voor Brabant en de gemeente Loon op Zand. "De informatie die zij ons gaven, is leidend geweest in ons besluit", zegt Jac Leijtens van het schoolbestuur. "Zij zijn hier ervaren in, wij - gelukkig - niet."

De twee familieleden van de coronapatiënt uit Loon op Zand, zijn diens vrouw en dochter. Eerder wilde het schoolbestuur in verband met de privacy niet vertellen of ze zich maandag op school zouden melden.

Leijtens vond het belangrijk om vrijdag nog de ouders van de leerlingen te informeren. "Het is belangrijk dat er snel duidelijkheid komt. Tot nu toe hebben we weinig gemerkt van onrust onder de ouders", zegt Leijtens eerder tegen Omroep Brabant.

De Vlinderboom ook open
Er is nog een basisschool in Loon op Zand, Jenaplanschool De Vlinderboom. Deze school valt onder de stichting BRAVOO. Ook hier krijgen de kinderen maandag gewoon weer les.

De besmette man ligt sinds woensdag op een geïsoleerde afdeling in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg.

Alles over coronavirus in Brabant lees je op ons liveblog en op de speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.