Twee nieuwe coronapatiënten vierden carnaval in Tilburg, meldt RIVM - Omroep Brabant

Twee nieuwe coronapatiënten vierden carnaval in Tilburg, meldt RIVM

1 maart 2020 om 15:42
Minister Bruno Bruins (l) tijdens de persconferentie zondagmiddag. (Foto: ANP)
Minister Bruno Bruins (l) tijdens de persconferentie zondagmiddag. (Foto: ANP)
Een vrouw uit Tilburg en een man van middelbare leeftijd uit het Drentse Coevorden die besmet zijn geraakt met het coronavirus, vierden carnaval in Tilburg. Dat meldde het RIVM zondagmiddag op een persconferentie. Daar bleek ook dat het aantal mensen bij wie het coronavirus is vastgesteld, is opgelopen naar tien. De patiënten uit Coevorden en Tilburg zitten in thuisisolatie.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Een derde nieuwe patiënt is een vrouw die ernstig ziek in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem lag. Zij komt volgens meerdere bronnen uit Nieuwendijk in de gemeente Altena. Zij ligt nu in isolatie in het Rotterdamse Erasmus MC.

Van deze drie nieuwe patiënten is op dit moment nog niet bekend hoe zij besmet zijn geraakt. Huisgenoten van deze mensen moeten hun sociale contacten beperken. Ze mogen niet werken en moeten zoveel mogelijk binnen blijven, aldus het RIVM.

Zaterdag waren er in totaal nog zeven coronabesmettingen bekend. Drie in Loon op Zand, drie in Diemen en een in Delft.

Verbreding maatregelen
Minister Bruins kondigde daarnaast een verbreding aan van een aantal maatregelen. Het RIVM adviseert mensen die in een van de gebieden zijn geweest waar het coronavirus heerst en klachten hebben om thuis te blijven. Het gaat om mensen die in China, Zuid-Korea, Iran, Singapore en Noord-Italië zijn geweest.

In Noord-Italië gaat het om de volgende provincies: de Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.

Lees alles over het coronavirus in Brabant op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/corona

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...