Recreatiebad van De Schelp blijft een week dicht: te veel chloor in het water

2 maart 2020 om 17:05
nl
Het houdt maar niet op met problemen voor zwembad De Schelp in Bergen op Zoom. Maandag werd bekendgemaakt dat het recreatiebad een week dichtblijft omdat er zondag te veel chloor in het water zat. Het bad heeft twee problematische jaren achter de rug door allerlei mankementen, waardoor zelfs een wethouder van Bergen op Zoom opstapte.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

Het zwembad ging zondag op slot toen er een chloorstoring werd ontdekt. Die storing zorgde ervoor dat er te veel chloor in het water van het recreatiebad terechtkwam. Volgens zwembadmanager Walter van Krieken werd die storing veroorzaakt door een meetfout. Het zwembad meldt maandag nog niet te weten hoe deze fout kon ontstaan.

De verhoogde chloorwaardes zorgen ervoor dat de luchtkwaliteit in het zwembad bij grote groepen onvoldoende is. Het wedstrijd- en doelgroepenbad blijven wel open.

De Schelp kreeg in de voorbije jaren al vaker te maken met problemen waardoor zij haar deuren moest sluiten. Er waren onder meer bouwkundige problemen en in de douches werd legionella geconstateerd.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.