Congres afgeblazen vanwege coronavirus, hoogleraar Kees Storm van TU/e reist voor niks naar Amerika

2 maart 2020 om 18:10
nl
Hoogleraar Kees Storm van de Technische Universiteit Eindhoven is voor niks naar Amerika gereisd vanwege het coronavirus. Hij landde vrijdag in Denver voor de American Physical Society (APS), een congres speciaal voor natuurkundigen. Maar dat congres is op het laatste moment afgelast vanwege het coronavirus.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

Het congres zou zondag van start gaan. Zo'n tienduizend mensen van over de hele wereld zouden daar de hele week aanwezig zijn. Op het laatste moment, op zaterdagavond, werd de conferentie afgelast.

'Verstandig besluit'
Tot groot ongenoegen in eerste instantie van Kees Storm. ''Ik heb wel even zitten vloeken. Ik keek er ontzettend naar uit. We hebben er veel werk in gestoken. Ik baalde vooral ook omdat het last minute besloten werd. Ik was hier al en met mij nog velen."

Toch snapt de hoogleraar het besluit wel. ''Het is een verstandig besluit, denk ik. Er zijn hier zoveel mensen van over de hele wereld.''

Wachten op privacy instellingen...

Niet voor niets
Gelukkig is de reis naar Amerika niet helemaal voor niets geweest. ''Een aantal van de gasten die ik had willen spreken op het congres heb ik inmiddels gesproken. Sommigen van ons kwamen al met een oplossing: een video conference, een live presentatie online.''

En zo spreekt Storm dinsdagochtend toch een grote groep natuurkundigen toe. Niet op het podium tegenover een bomvolle zaal, maar vanuit zijn hotelkamer, voor iedereen die online mee wil kijken.

Lees alles over het coronavirus in Brabant op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.