Zesde coronabesmetting in Loon op Zand, patiënt gelinkt aan eerdere gevallen - Omroep Brabant

Zesde coronabesmetting in Loon op Zand, patiënt gelinkt aan eerdere gevallen

5 maart 2020 om 15:31
nl
Archieffoto: Karin Kamp
Archieffoto: Karin Kamp
Een zesde inwoner van Loon op Zand is besmet met het coronavirus. Dit maakte de gemeente donderdagmiddag bekend. Deze nieuwe patiënt is gelinkt aan de eerder bevestigde coronagevallen.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De nieuwe patiënt zit in thuisisolatie. Dat geldt inmiddels ook voor de 56-jarige dorpsgenoot bij wie als eerste in Nederland het nieuwe coronavirus werd vastgesteld. Het ging om een ondernemer uit Loon op Zand die in Noord-Italië was geweest. Hij ging woensdag 26 februari met klachten naar het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg. De man werd een paar dagen opgenomen maar zit nu thuis, zo bevestigt een woordvoerder van de gemeente Loon op Zand.

In totaal zitten nu zes patiënten in Loon op Zand dus verplicht thuis. De GGD brengt ook de contacten van de nieuwe patiënt in kaart. Hun gezondheid wordt twee weken gemonitord.

'Naar omstandigheden goed'
Burgemeester Hanne van Aart laat schriftelijk weten: "Natuurlijk voelen wij met iedereen mee die in thuisisolatie zit en onderhouden we regelmatig contact. Naar omstandigheden gaat het gelukkig goed met hen. Wij wensen alle betrokkenen een spoedig herstel.”

Onderstaande kaart geeft het aantal besmettingen aan dat op donderdag 5 maart om 17.00 uur bekend was bij het RIVM:

Wachten op privacy instellingen...

Lees alles over het coronavirus in Brabant op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.