Familie van Frank Schrijen vraagt rust om zijn gewelddadige dood te verwerken

5 maart 2020 om 17:32
nl
De familie Schrijen in Boxmeer dankt iedereen voor de steun die ze de afgelopen dagen heeft gekregen na de gewelddadige dood van Frank. Ze laat ook weten dat ze initiatieven als een stille tocht waardeert, maar dat ze op dit moment vooral behoefte heeft aan rust en tijd om alles te kunnen verwerken.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De 56-jarige Frank Schrijen werd zondagavond dood gevonden in zijn huis aan de Steenstraat. Hij was door geweld om het leven gekomen. Schrijen was in vooral Brabant en Limburg tientallen jaren een bekende verschijning als tonprater.

'Markante man'
"Frank was een eigenzinnige man die zijn eigen leven leidde. Hij had een duidelijke mening over veel dingen en stak deze ook niet onder stoelen of banken. Dat maakte ook dat velen een mening over hem hadden. Ook dat maakte hem een markante man", zo meldt de familie in een verklaring die ze heeft laten uitbrengen.

Hierin staat verder dat 'Frank op een lafhartige manier om het leven is gebracht en dat doet de nabestaanden pijn'. De politie heeft de zaak in onderzoek. Ze zal ook vrijdag nog de woning onder de loep nemen. Het lichaam van het slachtoffer is woensdag vrijgegeven. Het is nog niet duidelijk wanneer en op welke wijze de uitvaart zal plaatsvinden. Er is online een condoleanceregister geopend:.

Hulp van media-adviseur
De familie heeft een zogeheten media-adviseur in de arm genomen, die haar in deze dagen bijstaat. Ze kan zich voorstellen dat er gezien de wijze waarop Frank om het leven is gekomen, veel vragen op haar afkomen. De media-adviseur onderhoudt deze dagen daarom de contacten met de pers, terwijl de familie met de rouwverwerking bezig is.

De adviseur werkt voor Namens de Familie. Dit is een project waarop nabestaanden via bijvoorbeeld Slachtofferhulp een beroep kunnen doen. Het gaat om een initiatief van onder anderen Hans Faber, de oom van de vermiste en later vermoord gevonden Anne Faber.

Veel vragen onbeantwoord
Ondertussen blijven nog veel vragen over het geweldsmisdrijf onbeantwoord. Wanneer, waar, hoe en door wie is Frank Schrijen om het leven gebracht? En wat was het motief?

Van hem is dus bekend dat hij als tonprater de lachers op zijn hand wist te krijgen tijdens pronkzittingen, tonpraatkampioenschappen en andere, met name carnavaleske bijeenkomsten.

Maar hij had ook een ander gezicht, dat de familie evenmin wil verbloemen. Zijn gewelddadige dood bracht een schok teweeg in het dorp, al was hij bij veel inwoners van Boxmeer juist verre van geliefd. Schrijen stond bekend als iemand, die het zeer met zichzelf had getroffen en die soms wel tienduizenden guldens of euro’s op zak had. Over hoe hij aan dat geld kwam, deden verscheidene verhalen de ronde.

Politie neemt zaak 'buitengewoon serieus'
De politie beseft dat het onderwerp erg leeft in Boxmeer en omgeving. "We begrijpen ook,” laat een woordvoerder weten, "dat mensen vragen hebben en dat deze kwestie leidt tot geruchten en speculaties. We kunnen als politie en Openbaar Ministerie hier echter niet in meegaan. Wij willen ons enkel baseren op de feiten. Wel kunnen inwoners van Boxmeer en omgeving erop rekenen dat we de zaak buitengewoon serieus nemen."

"We zijn zeer terughoudend met het delen van feiten, omdat we in het begin van het onderzoek simpelweg niet weten welke feiten van belang zijn voor het onderzoek.”

Speciaal team ingericht
Er is sinds afgelopen maandag een Team Grootschalige Opsporing (TGO) dat zich, onder leiding van de officier van justitie, dag en nacht bezighoudt met deze zaak. Dat team hoort getuigen, spreekt met bekenden van het slachtoffer, bekijkt camerabeelden en doet technisch onderzoek op de plaats van het misdrijf en onderzoekt veiliggestelde sporen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.