Ad is weer thuis na zijn door coronavirus verlengde vakantie op Tenerife: 'Het was heerlijk'

6 maart 2020 om 08:00
nl
"Ik ben blij dat we weer thuis zijn", vertelt Ad Elissen (79) uit Breda vrijdagochtend. "En zonder problemen." Het hotel op Tenerife waar hij met zijn vrouw vakantie vierde ging vorige week dinsdag volledig op slot nadat het coronavirus was vastgesteld bij een Italiaanse gast. Dus werd hun vakantie onbedoeld verlengd. Pas deze vrijdag zette hij voet op Nederlandse bodem.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Maar na een dag of drie, vier mochten we alweer van onze kamer af en konden we ons bewegen door het hele complex", blikt Ad terug. "We mochten ook van de tuin gebruik maken en zo. Het werd dus eigenlijk een langere vakantie. Het was heerlijk. Alles en iedereen was op dat moment gescreend, vandaar dat we meer bewegingsvrijheid kregen."

'Ambassadepersoneel belde iedere dag'
In het hotel waren volgens Elissen op dat moment 400 tot 500 gasten. "Maar wij hebben niet gehoord dat er iemand besmet was met het virus. Elke dag moesten we de temperatuur meten. Dat heeft voorkomen dat het virus zich zou kunnen verspreiden."

Ad is zeer te spreken over de hulp die ze als gestrande reizigers kregen van de Nederlandse ambassade. "Mensen van de ambassade hebben elke dag gebeld om te vragen hoe het ging. We zijn prima behandeld. Alleen maar complimenten voor de ambassade."

Vergoeding
Ook over het reisbureau waar hij deze reis boekte, is hij zeer te spreken. "We krijgen alle dagen vergoed waarop we niet naar buiten konden en de reisorganisatie heeft ook de terugreis geregeld en betaald. Perfect geregeld."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.