Tilburgers blijven niet weg van de weekmarkt ondanks advies RIVM - Omroep Brabant
Video

Tilburgers blijven niet weg van de weekmarkt ondanks advies RIVM

7 maart 2020 om 20:41
nl
Het was een opmerkelijk advies dat het RIVM vrijdag aan de Brabanders gaf: blijf met milde gezondheidsklachten thuis en beperk het contact met de buitenwereld tot een minimum. Volgen Brabanders deze raad op of slaan ze dit advies in de wind? Omroep Brabant peilde de meningen op de weekmarkt in Tilburg.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Het dwingende advies van het RIVM weerhoudt Tilburgers er in ieder geval niet van om naar de markt te gaan. "Ach, de een zegt dit en een ander zegt weer dat. Sommigen zeggen dat je moet hoesten in je elleboog, maar dat vind ik zo'n flauwekul", zegt een vrouw.

Goede zaken
Even verderop staat een vrouw die handgel en andere desinfectiemiddelen verkoopt. "Ik doe goede zaken. Ik mag niet mopperen", zegt ze. "Deze middelen zijn overal uitverkocht, maar hier op de markt kun je zoveel meenemen al je wil."

Een andere vrouw kent al mensen die niet meer naar buiten gaan omdat ze bang zijn om besmet te raken. "Ik kan me wel voorstellen dat mensen met astma of longklachten zich zorgen maken", vertelt ze.

"Maar ik moet toch ook boodschappen doen? Wat moet ik dan doen? Achter de geraniums blijven zitten?", vindt een andere vrouw.

Wachten op privacy instellingen...

Lees alles over het coronavirus op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.