Video

Effect corona-advies ook zichtbaar basisschool in Roosendaal in de greep: alle kleuters vrij

9 maart 2020 om 10:57
nl
Lege klaslokalen en stoelen op de tafels bij basisschool De Singel in Roosendaal. "Dit is een heel vreemd gezicht op maandagochtend", zegt directeur Kim Zandberg. Veel tijd om erbij stil te staan heeft hij niet. De telefoon staat roodgloeiend nu bezorgde ouders met allerlei vragen zitten.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Zandberg: "Het is onverwacht, maar eigenlijk ook weer niet." De basisschool heeft uit voorzorg alle kleuters maandag vrijgegeven. Vijf leerkrachten werken vanwege de uitbraak van het Coronavirus thuis. De school volgt hiermee de richtlijnen van Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant.

"Er zijn duidelijke instructies gekomen. Wie hoest, verkouden is of griepklachten heeft moet thuisblijven. Dat geldt voor leerlingen en leerkrachten. We nemen dat heel serieus", vertelt Zandberg.

undefined

Maandagochtend hadden uit iedere groep zo'n vijf kinderen zich ziek gemeld. "Gelukkig minder als we hadden verwacht."

Verbod voor snotterende leerkrachten
De school moet maandag ook vijf medewerkers missen. Voor de leerkachten gaat het tegen hun gevoel in om bij de eerste snotter thuis te blijven. Zandberg: "Dat is heel moeilijk voor ze, want leerkrachten willen lesgeven. Gewoon doorgaan dus. Toch heb ik het hun verboden."

Om de meeste klassen door te kunnen laten gaan, is er gewisseld met juffen een meesters. "We vonden het belangrijk dat de school grotendeels openblijft. Daarom blijft de onderbouw vandaag thuis."

'Geen paniek onder ouders'
Ouders hebben begrip voor de situatie al moeten ze wel oplossingen zoeken om hun kind ergens op te vangen. "Paniek is er in elk geval niet. Er is meer sprake van nuchterheid", vertelt de directeur terwijl de telefoon weer rinkelt.

Ouders reageren gelaten. "We zien het wel hoe het loopt. Ik maak me er niet druk om. Je kunt niet meer doen dan dat er geadviseerd wordt. En morgen zien we wel weer", zegt een moeder die haar kinderen naar school brengt.

'Goed nadenken'
Hoe het de komende dagen gaat, is nog niet bekend. Zandberg: "We gaan vandaag heel goed nadenken wat dit bekent voor de komende periode."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.