Video

Ook niet genoeg leerkrachten in Erp als gevolg van corona-richtlijn, maar Anne vangt kinderen op

9 maart 2020 om 13:00
nl
Zondagmiddag kregen de ouders van leerlingen van de Mariaschool in Erp een telefoontje. Vier juffen zitten maandag thuis omdat ze hoesten. De school neemt het zekere voor het onzekere en volgt de corona-richtlijnen van het RIVM. En dus zitten de leerlingen van groep zeven en acht en twee kleuterklassen thuis. Vier kinderen zitten nu binnen bij Anne, die thuiswerkt.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

In het huis van Anne van Haandel in Erp is het een gezellige boel. Gegiechel van een groepje meiden die aan het tekenen en knutselen zijn, galmt door de kamer. De kinderen vermaken zich uitstekend. Omdat Anne thuis werkt kan ze de kinderen thuis opvangen. In het kleine Erp is opvang vinden volgens Anne geen probleem: "Morgen dan is er een vader thuis, die de meiden opvangt." De gelegenheids-opvangmoeder heeft begrip voor de maatregel van de basisschool, al hoopt ze natuurlijk wel dat alles snel weer normaal wordt.

Niet te lang
Geen rekenen of taalles voor de kinderen, maar lekker armbandjes in elkaar knutselen en tekenen. De kinderen vinden het prima en hebben de grootste lol. Maar toch hopen ze ook dat het niet te lang gaat duren, want dan gaan ze zich thuis vervelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.