Ryanair besluit net als Transavia om alle vluchten naar Italië te schrappen

10 maart 2020 om 13:54
nl
Ryanair schrapt vanaf zaterdag tot en met 8 april alle vluchten van en naar Italië vanwege het coronavirus. Dat maakte de Ierse vliegmaatschappij dinsdagmiddag bekend. Ryanair vliegt vanaf Eindhoven Airport op verschillende plaatsen in Italië.
Geschreven door

Milaan, Napels, Brindisi, Catania, Pisa, Rome en Venetië, dat zijn de bestemmingen van de Ierse prijsvechter vanaf Eindhoven Airport. Alle passagiers krijgen een e-mail waarin ze worden geïnformeerd over de geannuleerde vluchten. Ze kunnen hun geld terugkrijgen of omboeken naar een andere vlucht voor het komende jaar.

Transavia vliegt niet meer op Bologna
Eerder vandaag maakte Transavia bekend alle vluchten van en naar het noorden van Italië te schrappen. Het is daardoor tot en met 31 maart niet meer mogelijk om met de luchtvaartmaatschappij vanaf Eindhoven Airport naar Bologna te vliegen.

Het gaat in de periode tot en met 31 maart om ongeveer zes vluchten. De mensen die een vliegticket naar Bologna hadden kunnen gratis een vlucht naar een andere bestemming boeken of krijgen hun geld terug. De afgelopen weken werden ook al een aantal losse vluchten geannuleerd.

Ryanair liet al eerder sommige vluchten naar het noorden van Italië schrappen. Toen ging het om tien vluchten per week minder vanaf Eindhoven Airport naar Italië. Al deze vluchten naar Bergamo, Pisa, Napels en Rome werden geschrapt.

9000 besmettingen in Italië
Italië heeft de meeste coronapatiënten van Europa: ruim 9000. Het is na China en Zuid-Korea het zwaarst getroffen land. Voor het noorden van Italië geldt vanuit Nederland een negatief reisadvies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.