Kettingzaag gevonden in moordzaak van in stukken gezaagde loodgieter Johan van der Heyden

11 maart 2020 om 14:32
nl
Duikers van het arrestatieteam hebben woensdagochtend een kettingzaag in een riviertje gevonden. Dat gebeurde na een aanwijzing in het onderzoek naar de dood van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden. De vondst is op steenworp afstand van de plek waar Johan in stukken zou zijn gezaagd en verbrand. De 31-jarige hoofdverdachte Nicky S. zit vast voor de dood van de loodgieter.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

"Het onderzoek naar de moord op Johan van der Heyden loopt nog altijd", zegt een woordvoerder van de politie. "We kregen een tip dat er iets in het water zou liggen en daarom hebben duikers vanmorgen het riviertje aan de Westlandse Langeweg in Steenbergen doorzocht."

Minutieus onderzoek
Vanuit welke hoek de tip kwam kan de politie niet zeggen. "We verhoren constant getuigen en verdachten. In een van die verhoren kwam deze informatie naar voren." De kettingzaag gaat nu naar het NFI voor onderzoek. Daar wordt het elektrische gereedschap minutieus onderzocht.

"Het NFI haalt de kettingzaag helemaal uit elkaar en zoekt naar sporen." De politie kan totdat dat onderzoek is afgrond niet met honderd procent zekerheid zeggen dat de kettingzaag is gebruikt om de 56-jarige Belg uit Lint in stukken te zagen.

Gegijzeld
Hoofdverdachten in de zaak zijn Nicky S. en zijn vriendin Wanda. Johan verdween op 2 juni vorig jaar. Vermoedelijk is hij dagenlang gegijzeld in zijn eigen bestelbus. Waarschijnlijk dachten de daders dat de Belg veel geld had.

Op het woonwagenkamp aan de Westlandse Langeweg in Steenbergen zou hij vervolgens zijn vermoord, verbrand en in stukken zijn gezaagd. Al eerder werden kleine botresten gevonden in het riool bij dat woonwagenkamp. Stoffelijke resten van Van der Heyden zijn in een speciekuip gedumpt. In het Schelde-Rijnkanaal werden de lichaamsdelen uiteindelijk op 28 januari door duikers gevonden.

Rechtszaak
In januari was de eerste zitting bij de rechtbank in Breda. Toen werd meer duidelijk over de verdenkingen tegen de verdachten. Op 15 april gaat de zaak verder. "Tot die tijd is de recherche druk met onderzoek", meldt de politie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.