Extra treinstation moet nieuw Bravis Ziekenhuis in Roosendaal bereikbaar maken

11 maart 2020 om 18:05
nl
Bij het toekomstige Bravis Ziekenhuis op de Bulkenaar in Roosendaal moet een treinstation komen Dat schrijven de gemeente Roosendaal en het bestuur van het ziekenhuis in gezamenlijke plannen.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Het extra station van Roosendaal moet gebouwd worden langs de snelweg A58 aan de noordkant van het ziekenhuis. Het treinstation maakt deel uit van een zogenoemde 'verkeershub' waar ook andere vormen van openbaar vervoer en fietspaden samenkomen. Dat staat in de gebiedsvisie die woensdag is gepresenteerd.

Natuurpark
Het gebied de Bulkenaar, tussen de snelweg en de wijk Tolberg, is 42 hectare groot. Voor het ziekenhuis en andere zorgverleners wordt twaalf hectare gereserveerd. De overige grond wordt ingevuld met een groot landschapspark, waar ook gerecreëerd kan worden. De natuur dient ook als buffer tussen het nieuwe ziekenhuis en de wijk Tolberg.

Een nieuw treinstation moet het nieuwe ziekenhuis voor de inwoners van Roosendaal en de regio goed bereikbaar maken. Eerder pleitte de partij Alle Kernen Troef in de gemeente Woensdrecht al voor een treinstop op de Bulkenaar. De bewoners van de zuidwesthoek zijn nu voornamelijk aangewezen op de vestiging van Bravis in Bergen op Zoom, maar die gaat op termijn dicht.

Verkeer A58
Het autoverkeer op de A58 kan straks bij Wouw de afslag nemen voor het ziekenhuis. Vanuit de stad wordt het verkeer om de woonwijk Tolberg heen geleid. Als alles meezit kan de aanleg van de weg volgend jaar beginnen.

De bouw van het regioziekenhuis moet in 2023 beginnen. In 2025 moet het nieuwe Bravis klaar zijn. De bouw kost 200 tot 300 miljoen euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.