Video

Schoenen verkopen vanuit de doos, want door coronavirus is het winkelinterieur niet geleverd

12 maart 2020 om 19:30
nl
Thom van Mierlo (26) zou beginnen in een mooi nieuw ingerichte schoenenwinkel in Eindhoven, maar het coronavirus gooit roet in het eten. Er zou een nieuw interieur van zijn winkel in China gemaakt worden. Maar die is nu vertraagd. "Het is superbalen." Toch heeft hij de winkel geopend en verkoopt hij nu schoenen recht uit de doos.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

Als je de winkel binnen komt zie je geen gelikt interieur zoals eigenlijk de bedoeling was. "We hebben uitverkooprekken verzameld", vertelt winkelmanager Thom van Mierlo. "We hebben tafels van een bekende Zweedse winkel besteld en die zelf in elkaar gezet om nog iets te kunnen presenteren."

De jonge winkelmanager baalt er enorm van. "Je wilt graag openen in een mooi ingerichte winkel." Eerst zou de levering van het nieuwe interieur één tot twee weken worden uitgesteld. "Maar inmiddels is dat twee maanden", zegt de 26-jarige Thom.

Zo zou de winkel van Thom van Mierlo er van binnen uitzien.
Zo zou de winkel van Thom van Mierlo er van binnen uitzien.

De vertraging komt doordat er bijna geen treinen rijden vanuit China naar Europa. "We willen het interieur met de trein laten komen omdat de kans op beschadigingen dan het kleinst is", zegt Van Mierlo. Maar de treinen rijden nu vaak niet. "Omdat er nog heel veel containers op een trein staan te wachten, zijn wij nog lang niet aan de beurt.

Hij baalt er wel van. Hij is er goed ziek van: "Ik begin nog niet te hoesten, maar daar is het wel mee gezegd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.