Video

Opbouw van Paaspop ligt stil vanwege coronavirus

13 maart 2020 om 13:30
nl
Het is vrijdag akelig stil op het enorme weiland aan de Heikampen in Schijndel. Vier weken voor Paaspop moet het hier eigenlijk een drukte zijn vanwege de opbouw van het festival. Maar bouwers melden dat sinds donderdagmiddag de opbouw is stilgelegd.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Paaspop wil niet reageren op de laatste ontwikkelingen. Woordvoerder Ron van Hal wijst op een verklaring van donderdag waarin staat dat ze het advies van het RIVM volgen.

Dat advies is dat alle festivals verboden zijn tot en met 31 maart. Anderhalve week later moet het driedaagse festival in Schijndel beginnen. Vorig jaar trok de opener van het festivalseizoen 90.000 bezoekers.

Ondertussen staan al diverse steigerbouwwerken opgebouwd en de tenten zijn al uitgezet. Volgens de gemeente Meierijstad, waar Schijndel onder valt, heeft de gemeente het festival nog niet verboden. En ook de opbouw is niet door de gemeente stilgelegd. "Maar maandag kan de situatie zomaar veranderen als er extra maatregelen voor Brabant komen", aldus een woordvoerder.

Volgens leveranciers van het festival is er volgende week overleg over hoe het verder gaat met Paaspop. Ze hopen maandag weer verder te kunnen met de opbouw. Mogelijk komt de organisatie van het festival later deze vrijdag met een officiële reactie.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina.

De opbouw van Paaspop ligt stil.
De opbouw van Paaspop ligt stil.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.