Burgemeester Baarle-Nassau verzoekt winkeleigenaars zich aan Belgische regels te houden

20 maart 2020 om 16:33
nl
Als het aan de burgemeester van het Nederlandse Baarle-Nassau ligt, volgen de ondernemers in haar dorp een deel van de Belgische regels. Winkels zouden maximaal één persoon per tien vierkante meter moeten toelaten die een half uur mag winkelen. Dat schrijft burgemeester Marjon De Hoon-Veelenturf in een brief aan de ondernemers in haar gemeente.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Baarle-Nassau deelt haar zigzaggende grens met het Vlaamse Baarle-Hertog. Hierdoor is de vreemde situatie ontstaan dat de meeste winkels aan de ene kant van de straat gesloten zijn in het Belgische deel en aan de andere kant open zijn, in het Nederlandse deel.

'Verschillen maken mensen ongerust en onzeker'
"Het zou van Baarlese solidariteit getuigen en duidelijkheid geven voor onze inwoners als alle winkels in Baarle zich aan dezelfde gedragslijn zouden houden," schrijft ze. "De verschillen maken mensen ongerust en onzeker."

De Nederlandse winkels hoeven echter niet te sluiten, benadrukt een woordvoerder. De burgemeester kan deze maatregel ook niet verplichten. "Het gaat ons met name om de hoeveelheid mensen per vierkante meter."

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.