Video

100-jarige Diny voelt zich alsnog jarig als een onbekende tiener haar een serenade brengt

20 maart 2020 om 20:30
nl
Een paar maanden geleden werd nog gedacht dat de gezondheid van Diny van Litsenburg uit Esch haar honderdste verjaardag zou verpesten, maar Diny knapte wonderbaarlijk op. Toen kwam het coronavirus om de hoek kijken en mocht er geen feestje gevierd worden. De 16-jarige Nina hoorde dit en bezorgde Diny, die zij verder niet kent, vrijdag alsnog een onvergetelijke verjaardag.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

"Zo iets bijzonders en dan kun je het niet vieren, wat sneu voor die mevrouw", zegt de tiener die het verhaal van haar moeder hoorde die in de zorg werkt. Nina kent Diny niet maar bracht haar een serenade onder haar balkon.

Kijk hier hoe Diny werd toegezongen. Tekst gaat verder na de video.

Diny zichtbaar ontroerd
Buren kwamen ook uit hun appartement en zongen mee. Diny raakte zichtbaar ontroerd door deze verrassing. Toen Diny deze week besefte dat er geen verjaardag gevierd kon worden, vond ze dat vooral jammer voor het zorgpersoneel dat haar ondersteunt.

De 100-jarige vertrouwde een hulpverlener toe dat ze graag had gewild dat haar buurvrouw, haar kapster die ook nog de boodschappen voor haar doet en de mensen van de thuiszorg in het zonnetje werden gezet. "Ik had ze zo graag in de watten gelegd."

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.