Video

Revalidatie-afdeling omgebouwd tot opvang voor oudere coronapatiënten: 'Wij zijn er klaar voor'

20 maart 2020 om 21:24
nl
Ouderen die besmet zijn met het coronavirus kunnen vanaf maandag verpleegd worden op een aparte afdeling van het Amphia Ziekenhuis, locatie Langendijk, in Breda. Zorginstanties De Marq en Thebe slaan de handen ineen en bouwen hun revalidatie-afdeling om tot geïsoleerde afdeling. Zo willen ze de ouderenzorg in de regio te ontlasten en de druk op locatie Molengracht van het Amphia Ziekenhuis verlichten.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

De nieuwe afdeling is een initiatief van De Marq en zorginstelling Thebe. Zij slaan de handen ineen om het Amphia Ziekenhuis en de ouderenzorg te helpen. Daar wordt de druk steeds groter. Dit weekend wordt de revalidatie-afdeling van De Marq en Thebe op de locatie Langendijk omgebouwd tot geïsoleerde afdeling.

Aparte afdeling met aparte ingang
De afdeling is bedoeld voor ouderen met corona die niet meer in het ziekenhuis hoeven te blijven, maar nog wel zorg nodig hebben. Ook ouderen met corona die momenteel thuis verzorgd worden, zijn welkom. "Als dat thuis niet meer kan, dan kan het bij ons. En als het in het ziekenhuis niet meer kan, dan kan dat ook bij ons", vertelt Carla Nieuwenhoff, medisch directeur van De Marq.

Alle bezoekers en patiënten komen binnen via een aparte ingang. "We hebben voor hen een speciale ingang gemaakt. Ze komen met een aparte lift naar boven, zonder dat ze met iemand anders in aanraking zijn geweest. Er zijn hier straks voornamelijk verpleegkundigen en verzorgenden van De Marq en Thebe aan het werk. Hen is gevraagd is of ze de nieuwe afdeling vorm wilden geven. Een aantal mensen wilde dat heel graag doen."

Kennis en kunde uitwisselen
Nieuwenhoff is heel blij met de samenwerking met Thebe. "In een crisis wordt alles vloeibaar. Natuurlijk is het zo dat Thebe en De Marq revalidatie bieden. Maar het is altijd goed op zo'n goede manier met elkaar samen te werken en ook elkaars kennis en kunde uit te wisselen. Wij zijn er klaar voor."

Ouderen kunnen alleen met een verwijzing van het ziekenhuis of van de huisarts worden opgenomen bij De Marq.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.