Brabantse coronapatiënten gearriveerd in ziekenhuizen Noord-Nederland

20 maart 2020 om 22:54
nl
Meerdere Brabantse coronapatienten zijn vrijdagavond bij verschillende ziekenhuizen in Noord-Nederland aangekomen. Zo vangen ziekenhuizen in Friesland veertig zieken op. De eerste patiënten van de vrijdag kwamen bij ziekenhuis Nij Smellighe in Drachten aan. Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) vangt tien Brabantse patiënten op.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Ook werden zes coronapatienten uit Brabant vrijdagochtend met een speciale ambulancebus onder politiebegeleiding overgebracht naar het UMCG Goningen. De bus kwam daar rond het middaguur aan. Ook het Isalaziekenhuis in Zwolle zou Brabanders hebben opgenomen, maar dat kon niemand bevestigen. Donderdag werden er vanuit het Amphia Ziekenhuis in Breda ook al patiënten overgebracht.

De ziekenhuizen in Brabant zitten overvol en de intensive care's kunnen het niet meer aan. Het oude Amphia-ziekenhuis in Breda werd ook al omgebouwd om besmette ouderen op te vangen.

Landelijke coördinatie
Er komt landelijke coördinatie om het aantal coronapatiënten vanuit Noord-Brabant te verdelen over de rest van het land, zo sprak het kabinet vrijdag af. Defensie helpt bij de planning en de logistieke support.

Vanaf komend weekend wordt iedere ochtend per regio bekeken hoeveel IC-bedden er beschikbaar zijn en hoeveel patiënten er overgeplaatst moeten worden.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.