Zorginstelling in Bergen op Zoom gaat bijna herstelde coronapatiënten uit ziekenhuis opvangen

BERGEN OP ZOOM - In Bergen op Zoom wordt een afdeling van zorginstelling TanteLouise ingericht voor het verzorgen van coronapatiënten. Het gaat om patiënten van het Bravis Ziekenhuis die grotendeels zijn hersteld, maar nog niet volledig klachtenvrij zijn. Een aantal verpleegkundigen van de zorginstelling loopt nu mee op de longafdeling van het ziekenhuis om kennis voor de behandeling van coronapatiënten op te doen.

De patiënten worden behandeld op de geriatrische revalidatieafdeling van de zorginstelling. Die zit boven het Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom. Zorginstelling TanteLouise werd overigens dinsdag nog verrast door een telefoontje van Koningin Máxima. Ze belde om de medewerkers en cliënten een hart onder de riem te steken.

In het Bravis Ziekenhuis lagen woensdagmiddag rond het middaguur 42 patiënten met corona. Van hen liggen er zeven op de intensive care. Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn in totaal 20 coronapatiënten ontslagen.

Cohortafdelingen ingericht
Naast de speciale afdeling bij de plaatselijke zorginstelling, heeft het ziekenhuis zowel in Bergen op Zoom als in Roosendaal in het ziekenhuis een afdeling ingericht voor coronapatiënten. In totaal zijn op beide zogenoemde cohortafdelingen 63 bedden beschikbaar.

Vanwege de coronadrukte heeft het Bravis alle niet-noodzakelijke operaties afgezegd. Poliklinische afspraken worden zoveel mogelijk telefonisch of via beeldbellen gedaan. Op die manier kan het overgrote deel van deze afspraken toch doorgaan.

Lees alles over het coronavirus op onze speciale themapagina.