Eindelijk lente! Zondag voor het eerst 20 graden

1 april 2020 om 08:04
nl
Komend weekend krijgen we te maken met onvervalst lenteweer. Zondag kan de temperatuur zelfs voor de eerste keer dit jaar oplopen naar 20 graden. Normaal gesproken hét moment om massaal naar buiten te gaan, maar dat ligt nu, tijdens de coronacrisis, anders.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Tot en met vrijdag is het nog vrij koud met middagtemperaturen van 9 tot 11 graden. Daarbij is het licht wisselvallig met een mix van zon, wolken en soms een bui.

In het weekend draait de wind naar het zuiden tot zuidoosten. De temperatuur klimt omhoog en zaterdag kan het in het zuiden lokaal 15 graden worden. Zondag doet de temperatuur er overal een flinke schep bovenop. In het zuiden en zuidoosten kan voor het eerst dit jaar een lokale warme dag worden genoteerd met 20 graden of iets meer.

Boswachters op scherp
Massaal de lente opsnuiven en genieten van de lentezon zit er niet in. De boswachters in de Brabantse natuurgebieden stonden afgelopen weekend al op scherp. Mocht het te druk worden en als mensen zich niet aan de regels rond de coronacrisis houden, dan gaan de natuurgebieden op slot.

Ook volgende week is het zeer zacht met maandag en dinsdag temperaturen van 16 tot 19 graden. Woensdag en donderdag wordt het nog warmer, 17 tot 21 graden. Normaal ligt het kwik begin april rond 10 tot 13 graden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!