Carola (24) verjaagt gewapende overvallers: 'Kiezen tussen leven of dood'

3 april 2020 om 00:01
nl
Carola (24) uit Hoogeloon trilt nog altijd na van wat er gebeurd is. Twee gewapende overvallers wisten donderdagavond haar huis aan de Ten Eiken binnen te dringen. Zij en haar vader werden bedreigd. Door om hulp te schreeuwen, wist ze mogelijk erger te voorkomen. "Het was kiezen tussen leven en dood."
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Haar vader deed rond zeven uur nietsvermoedend de deur open. "Meteen werd een pistool op hem gericht. Ze dreigden hem dood te schieten", vertelt Carola, met trillende stem. De honden begonnen hard te blaffen. "Daar sloeg ik op aan en ik ging kijken. Ze dreigden ook mij kapot te schieten."

Worsteling
Ze vluchtte via de achterdeur het huis uit. "Ik belde ondertussen voor hulp. Ik rende daarna schreeuwend naar buurtbewoners die al buiten stonden." Een van de overvallers stormde ondertussen naar boven. Hij kwam uiteindelijk met een kluis naar beneden. Na een worsteling met de overbuurman, liet hij de kluis in de voortuin liggen.

De overvallers probeerden met een auto te vluchten. "De overbuurman probeerde daarna de auto nog tegen te houden. Al struikelend heb ik nog een foto kunnen maken van de vluchtauto."

Triest
Carola beseft nog altijd niet wat er gebeurd is. "Het is in en in triest dat iemand zoiets kan doen. Ze maken zoveel kapot in zo'n korte tijd. Dit verwacht je gewoon niet." Zij en haar vader maken het naar omstandigheden goed. "Ik ben enorm geschrokken en heel erg bang."

Een deel van het gezin was niet thuis. "Mijn moeder haalde mijn broer op van het station. Ik ben blij dat ze dit niet hebben hoeven meemaken. Deze beelden krijg ik nooit meer van mijn netvlies." Carola geeft aan zich voorlopig niet meer veilig te voelen in haar huis. "Ik doe geen oog dicht vannacht."

De politie pakte al snel een verdachte op. De tweede overvaller is in een auto gevlucht en is nog altijd spoorloos. Volgens Carola hebben de daders verschillende sieraden meegenomen.

De mannen hadden vuurwapens bij zich (Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
De mannen hadden vuurwapens bij zich (Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!