Video

Afstortkluis van Rabobank in Uden opgeblazen, acht appartementen ontruimd

3 april 2020 om 05:45
nl
Aan de Promenade in Uden is donderdagnacht een afstortkluis van de Rabobank opgeblazen. Dit gebeurde rond vier uur.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Een politiewoordvoerder spreekt van een 'flinke ravage'. "Het gebouw is beschadigd en uit voorzorg zijn acht appartementen boven de afstortkluis ontruimd." De bewoners van de ontruimde appartementen zijn tijdelijk opgevangen in het gemeentehuis. Sommige bewoners hebben in de loop van de ochtend elders onderdak gevonden, zo laat een woordvoerder van de gemeente Uden weten.

'Brokstukken liggen op een enorme afstand'
Volgens een ooggetuige moet de klap groot zijn geweest. "De brokstukken van de kluis liggen op een enorme afstand."

De politie doet onderzoek, de omgeving afgezet. De EOD werd opgeroepen voor verdere inspectie, maar dit leverde geen bijzonderheden op. Of er iets is buitgemaakt, is niet bekendgemaakt.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision

Vaker raak
Een afstortkluis wordt vooral door ondernemers gebruikt om buiten kantooruren contant geld naar de bank te brengen. De laatste tijd worden vaker afstortkluizen opgeblazen. Zondagnacht was het raak in Kaatsheuvel en vier dagen eerder in Waalwijk. In alle gevallen gaat het om afstortkluizen van de Rabobank.

Na de plofkraak in Kaatsheuvel sprak Elise van Heeswijk van de Rabobank de hoop uit dat dit geen nieuwe trend wordt. "We zijn aan het bekijken welke maatregelen we kunnen nemen om de sealbagautomaten beter te beveiligen. In 2017 hebben we ook een golf gehad aan plofkraken, destijds bij geldautomaten. Toen hebben we gewerkt met afdekplaten en extra surveillance ’s nachts. We zijn volop aan het kijken of we op korte termijn soortgelijke maatregelen moeten invoeren.”

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!