Getuigen zetten politie op spoor van mogelijke brandstichter in Oss: 'Het slaapt een stuk lekkerder'

4 april 2020 om 16:06 • Aangepast 11 april 2020 om 13:04
nl
Verschillende getuigen hebben vrijdagavond in de omgeving van de Willibrordusweg in Oss de politie op het spoor gezet van de vermoedelijke brandstichter bij een schuurtje. Dat zegt Olivier Forma van restaurant Clemens tegen Omroep Brabant. "Ze zagen het gebeuren en ook wie erbij betrokken was. Ze hebben meteen de brandweer en de politie gebeld."
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het brandje ontstond naast het het schuurtje van Jacky Megens. Ze werd opgeschrikt door de signalen van brandweer en politie en ging buiten een kijkje nemen

"Gelukkig waren er oude spullen die naast de schuur lagen in brand gestoken. Maar het was best wel even schrikken. Voor hetzelfde geld slaat de brand over naar de garage of het restaurant", vertelt ze.

Zwaailichten
Het restaurant Clemens ligt niet zover van het schuurtje vandaan. "We wonen boven het restaurant en zagen de zwaailichten in ons huis. Toen zijn we snel naar buiten gelopen om te kijken wat er aan de hand was. Het bleek een klein brandje en dat was snel onder controle", zegt eigenaar Olivier Forma. Ook vertelt hij van de getuigen die meteen de hulpdiensten inschakelden en in ieder geval een beschrijving van de dader konden geven.

Tekst gaat verder na de Instagram-post.

Wachten op privacy instellingen...

Branden
Dat leidde later op de avond tot de aanhouding. Bij zijn aanhouding had de verdachte zo'n 1750 euro op zak. Het geldbedrag is door de politie in beslag genomen. Of de man ook verantwoordelijk is voor vele autobranden die Oss de laatste jaren teisteren, is niet duidelijk.

"Die gedachte schiet wel door je hoofd. Op het eerste gezicht lijkt het geen gerichte actie, dat is een geruststelling. Het is helaas iemand die het leuk vindt om dit te doen. Dit past niet in het straatje van de degene die het meer op auto's heeft gemunt", vertelt Forma.

'Arrestatie stelt gerust'
Voor Jacky Megens was het even schrikken. "Maar de arrestatie stelt gerust”, zegt ze. “Dat slaapt toch iets lekkerder. Ik weet of er een verband is tussen de kleinere brandjes en de grotere autobranden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.