Video

Frietje voor bewoners, personeel én brandweerlieden na brand bij verzorgingshuis

9 april 2020 om 17:42 • Aangepast 16 april 2020 om 16:14
nl
De bewoners en medewerkers van verzorgingshuis Reyshoeve in Tilburg werden donderdag opgeschrikt door een fikse brand. Hoe probeer je de mensen daarna weer wat op te monteren? Een frietje aanbieden is een begin, dacht het bestuur van het zorgcomplex. Een frietkar kwam daarom kort na de brand bij het verzorgingshuis langs met een gratis frietje voor bewoners, personeel én brandweerlieden.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

De Frietwagen en frietfabriek Agristo in Tilburg hadden voor de brand al het plan bedacht om de bewoners en verzorgers van de Reyshoeve een hart onder de riem te steken met een frietje, zegt Denise Klaassen van Agristo. En toen brak er brand uit.

“Toen zeiden we: we gaan daar niet in de weg zitten, dat geeft het verkeerde beeld af." Maar toen het vuur geblust was, vroeg het zorgcomplex of ze tóch langs wilden komen om een frietje uit te delen. "Daar maken jullie de bewoners heel blij mee, zeiden ze", legt Denise uit. "De bewoners hebben heel de dag nog amper iets kunnen eten, dus we zijn er alsnog."

Foto: Denise Klaassen
Foto: Denise Klaassen

Ook de brandweer kreeg een frietje aangeboden. Ze hadden friet voor alle 150 bewoners en zestig verzorgers meegenomen, maar misschien moeten ze nog meer laten aanrukken, zegt Denise. De verzorgers deelden de frietjes uit, de kar stond op gepaste afstand van de bewoners vanwege het coronavirus.

"We willen deze negatieve dag toch een beetje omzetten in een positieve", zegt Denise over de actie. "Het is supervervelend. Dan zit je in een coronacrisis, mag je je familie niet zien, moet je afstand houden en krijg je ook nog eens brand in je tehuis."

Foto: Denise Klaassen
Foto: Denise Klaassen

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.