Zevende brand in GSM-mast ontdekt, politie doet onderzoek

12 april om 20:26 • Aangepast 19 april om 20:34
Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Op de Centaurusweg in Tilburg is brand gesticht in een zendmast. De politie doet zondag onderzoek naar de eerder aangestoken brand. "Omdat er meer van dat soort branden zijn geweest de laatste tijd, doen we forensisch onderzoek", zegt een woordvoerder van de politie. Het is de zevende brand in een zendmast op rij.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De brand zelf was klein. De brandweer hoefde niet te komen. Waarschijnlijk is het vuur vanzelf uitgegaan.

Wachten op privacy instellingen...

De brand is zaterdagavond al ontdekt door een voorbijganger. De politie weet niet wanneer de brand precies is aangestoken, dat kan ook dagen eerder geweest zijn.

Zendmasten zijn de laatste dagen aan de lopende band het doelwit van brandstichtingen. Zo was het eerder dit weekend twee keer raak in Oudenbosch. In in onder meer Veldhoven en Liessel werden branden gesticht.

'Levensgevaarlijk'
Minister Grapperhaus noemde de brandstichtingen eerder al een 'aanval op onze hulpdiensten en daarmee onze samenleving.' "Het is levensgevaarlijk", zei hij tegen Omroep Brabant.

Bepaalde mensen lijken te geloven in een verband tussen het uitrollen van 5G-netwerken en de verspreiding van het coronavirus. Daar moet Grapperhaus niets van weten. "Er is geen enkele aanleiding om die zendmasten verdacht te maken."

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...