Video

Tweede verdachte opgepakt voor moord op Ger van Zundert, die levend in brand werd gestoken

16 april 2020 om 15:14 • Aangepast 23 april 2020 om 19:44
nl
De politie heeft een man opgepakt in het onderzoek naar de gewelddadige dood van Ger van Zundert uit Breda. Het gaat om een 27-jarige man uit Heerlen. De Limburger is de tweede verdachte die wordt opgepakt in deze zaak. Een dag na de moord op 8 april vorig jaar, werd de 51-jarige Janie H. uit Breda aangehouden.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Een dag na de aanhouding liet de politie weten dat de man uit Heerlen weer is vrijgelaten. Hij blijft nog wel verdachte in het onderzoek.

Tips
Opsporing Verzocht besteedde recent aandacht aan de zaak. In die aflevering werd aandacht gevraagd voor twee mannen, die naast Janie H., betrokken waren bij de dood van Van Zundert. Op basis van tips die binnenkwamen na die aflevering, kwam de politie de verdachte uit Heerlen op het spoor. Naar de derde verdachte wordt nog gezocht.

Twee mannen die op 8 april vorig jaar in een wit busje reden, mishandelden Van Zundert en bedreigden hem met een vuurwapen. Daarna zou hij zijn vastgebonden. Dit gebeurde allemaal in een garagebox in Breda. Op bewakingsbeelden is te zien dat vervolgens een derde verdachte uit het busje stapt. De twee mannen die eerder naar binnen gingen, vertrokken vervolgens weer. Enige tijd later stond de garagebox in brand. Van Zundert was in brand gestoken. Hij bezweek een dag later aan zijn verwondingen.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.