Skeeleren is weer hot: 'Ze verkopen als een malle'

17 april 2020 om 09:32 • Aangepast 24 april 2020 om 10:14
nl
Skeeleren en inline-skaten zijn weer helemaal in trek. Sportclubs en verenigingen zitten op slot en dus binden veel mensen de skeelers onder voor een sportief rondje in de buitenlucht. Volgens Rob Habraken van Rono Sport in Eindhoven verkopen ze momenteel 'als een malle'.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Even leek het erop dat de zaken juist terugliepen door de coronacrisis. "We hebben één week gehad dat er helemaal niemand meer kwam in de zaak. Maar op het moment dat de horeca en de sportscholen dicht moesten, is het niets anders dan skates, skates, skates."

'Mensen willen toch iets doen'
De populariteit van de buitensport is volgens Habraken echt te verklaren door het coronavirus. "Mensen zitten thuis en willen toch iets doen."

"Vaak hebben mensen zo'n vijftien, twintig jaar geleden ook geskeelerd, maar daarna hadden ze geen tijd meer door hun carrière en omdat ze kinderen kregen. Nu denken ze, ik ga het toch weer oppakken met dit mooie weer."

'Maat 38 en 39 zo goed als uitverkocht'
Lekker naar buiten, eventueel met iemand anders want als je voldoende afstand bewaart, kun je prima samen een tochtje maken. Goedkoop zijn de skeelers niet. "Voor 100 tot 150 euro heb je een goed instapmodel. En beschermingsmateriaal is voor de beginneling ook geen overbodige luxe", zegt Habraken.

Maar desondanks gaan ze als zoete broodjes over de toonbank. "Maat 38 en 39 zijn zo goed als uitverkocht, dan kom je uit bij het duurdere model."

Lees alles over het coronavirus in ons liveblog en op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.