Nieuwe eigenaar Agio sluit sigarenfabrieken in Eersel en Duizel, 280 banen op de tocht

23 april 2020 om 09:32 • Aangepast 27 april 2020 om 19:21
nl
De sigarenfabrieken van Royal Agio Cigars in Duizel en Eersel gaan binnen anderhalf jaar dicht. Dat heeft nieuwe eigenaar van het bedrijf, Scandinavian Tobacco Group, donderdag bekendgemaakt. Volgens een woordvoerder gaan maximaal 280 Brabantse banen verloren.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het familiebedrijf werd vorig jaar overgenomen door de Denen voor 210 miljoen euro. De nieuwe eigenaar noemt de sluiting van de productielocaties 'een investering in de toekomst'. Al jaren daalt de vraag naar sigaren en ook worden de regels rondom verkoop steeds strenger.

De sluiting betekent niet dat het bedrijf Brabant helemaal verlaat. Op een nieuwe kantoorlocatie in Eindhoven blijven ongeveer 150 medewerkers aan het werk. Wereldwijd gaan 800 banen verloren. Met de vakbonden is een sociaal plan afgesproken voor Nederlandse werknemers die hun baan verliezen.

Cadeau
Begin dit jaar kwam het bedrijf nog heel positief in het nieuws. Bij de overgang naar de nieuwe eigenaar kreeg het personeel een royaal afscheidscadeau. Onder de medewerkers werd toen een bedrag van 10 miljoen euro verdeeld.

Het Brabantse familiebedrijf bestaat al ruim 115 jaar. Het groeide in die tijd uit tot de vierde sigarenproducent van de wereld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.