Video

Vader en zonen vrijgelaten na vechtpartij met politieman die werd gefilmd door familie

23 april 2020 om 17:30 • Aangepast 30 april 2020 om 17:24
nl
De vader en twee zonen die dinsdagmiddag werden aangehouden na een vechtpartij met politieagenten, zijn weer vrijgelaten. De worsteling met één agent werd gefilmd door de familie en op social media gezet. Er waren geen redenen meer om hen langer vast te houden.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

De vader en zonen worden verdacht van mishandeling en bedreiging en worden hiervoor door het Openbaar Ministerie vervolgd.

Agenten en medewerkers van Enexis en de gemeente belden dinsdagmiddag aan bij het huis van de mannen aan de Oude Vlijmenseweg in Den Bosch. Ze dachten dat daar een hennepkwekerij zat en wilden binnenkijken. De twee zoons die thuis waren, deden niet open. Nadat de politie de deur had geforceerd, ontstond er een vechtpartij.

De moeder van het gezin negeerde waarschuwingen van agenten over anderhalve meter afstand en werd door een agent geduwd. Ze viel op de grond. Haar zonen zouden volgens de politie daarna 'vrijwel direct op politiemensen zijn gedoken, waarbij rake klappen vielen'. "Een agent kreeg een stomp tegen zijn gezicht en ook een andere agent werd geslagen. De vader bedreigde een agent met de dood en nam een vechthouding aan", aldus de politie. De politieagenten deden aangifte tegen de familieleden.

Volgens de familie klopt het verhaal niet en gebruikte de politie extreem veel geweld tijdens de arrestaties. Een getuige die zich meldde bij Omroep Brabant sluit zich zich bij dat verhaal aan. De familie besloot daarom beelden van de arrestatie naar buiten te brengen.

Daarover zegt de politie donderdag: “Wij hebben de beelden natuurlijk ook gezien en realiseren ons dat die heftig kunnen overkomen”, zegt Rob van Mourik, lid van de teamleiding van het basisteam Den Bosch. “Maar we willen graag benadrukken dat op de beelden niet alles is te zien wat er is gebeurd. We zien dat collega’s geweld gebruiken, maar wat we niet zien is dat daaraan voorafgaand ook geweld is gebruikt tegen deze politiemensen. Twee van onze collega’s werden zowel in als buiten de woning geslagen en bedreigd.”

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!