Video

Van links naar rechts op leeg Chasséveld: deze meiden weten niet van ophouden!

27 april 2020 om 16:46 • Aangepast 4 mei 2020 om 14:24
nl
Van aardbeving naar doodse stilte. Vorig jaar schudde het Chasséveld tijdens 538 Koningsdag op zijn grondvesten, maar dit jaar is het plein helemaal leeg. "Echt bizar", aldus Anisha Groot (17), terwijl ze om zich heen kijkt. "Ik ben hier speciaal naartoe gekomen om het optreden van Snollebollekes na te doen." Met zijn 'link-rechts' creëerde Snollebollekes in 2019 een ware aardbeving in Breda.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Samen met haar vriendin Cateau Broere is Anisha op de scooter naar het Chasséveld gekomen. "We wilden even kijken hoe leeg er nu uitzag, het verschil zien met vorig jaar", lacht ze. "Het is echt bizar. "Vorig jaar was het echt dringen, toen stonden we gewoon vast in de rij om drinken te halen. En nu is er helemaal niemand. Echt heel raar."

Filmpje maken
"Vorig jaar was het heel anders. Nu staan we hier helemaal zonder mensen, zonder muziek", aldus de 17-jarige Cateau. "Ik had wel zin gehad in een feestje", verzucht ze. Andere jaren begon Koningsdag veel vroeger voor de meiden. "Dan ging de wekker al heel vroeg en gingen we samen leuke kleren uitzoeken voor een feestje. Maar nu werden we pas om halfelf wakker!"

En wat doe je dan, op een Koningsdag zonder evenementen? "We waren eigenlijk onderweg naar het park om te gaan picknicken. Toen dachten we: laten we even hier langsrijden, vertelt Cateau. "We wilden even een filmpje maken met het verschil tussen vorig jaar en dit jaar", lacht Anisha.

En zo geschiedde...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.