Kermis van Uden gaat dit jaar mogelijk toch door, gemeente wil evenement verplaatsen naar november

28 april om 16:06 • Aangepast 5 mei om 15:54
De hoogste zweefmolen ter wereld in Uden.
De hoogste zweefmolen ter wereld in Uden.
Liefhebbers van kermissen kunnen dit jaar mogelijk toch nog terecht in Uden. De gemeente wil de zomerkermis verplaatsen naar het najaar: van 6 tot en met 15 november. Hoe dat precies vorm moet gaan krijgen, gaat de gemeente nog uitzoeken.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

De kermis stond eigenlijk gepland van 17 t/m 26 juli, maar kan dan vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Tot 1 september zijn evenementen, waaronder de kermissen, niet toegestaan. Hoe ons leven er daarna uitziet, is nog onduidelijk. ''We hebben voor deze datum gekozen in de hoop dat het dan weer kan en mag.''

Goed voor ondernemers en kermixexploitanten
Er is gekozen voor een datum begin november omdat het huidige kermisseizoen tot eind oktober loopt. ''Kermisexploitanten hebben daardoor alle ruimte om naar Uden te komen. Dat maakt een groot aanbod van attracties mogelijk'', vertelt verantwoordelijk wethouder Gijs van Heeswijk van Uden.

Het evenement is van groot belang voor de gemeente, vertelt de wethouder. “Mega Kermis Uden is één van de grootste evenementen van Uden. Vanzelfsprekend is dat goed voor onze horeca-ondernemers, de kermisexploitanten en inwoners. Daarom doen wij er alles aan om de kermis te laten doorgaan.''

Nog onduidelijkheid
Hoe de kermis er dan precies uit zou moeten zien en welke attracties er eventueel komen, is op dit moment nog niet duidelijk. ''We gaan volle kracht vooruit met de voorbereidingen.” De kermis in Uden is normaal gesproken goed voor zo'n 300.000 bezoekers, al lag dat aantal door de extreme hitte vorig jaar een stuk lager.

Vorige week maakte de gemeente Tilburg nog bekend dat er dit jaar geen Tilburgse Kermis is vanwege de corona-uitbraak. Die zou dit jaar van 18 tot en met 26 juli worden gehouden, maar gaat nu dus voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog niet door.

Wachten op privacy instellingen...