Video

Boer Jos vreest dat wolf opnieuw toeslaat in Someren: 'Ben er niet gerust op'

28 april 2020 om 20:32 • Aangepast 5 mei 2020 om 17:24
nl
Al voor de vierde keer op rij is een Schotse Hooglander van Jos Leenders doodgebeten, naar alle waarschijnlijkheid door een wolf. Daarom controleert de boer uit Someren extra vaak of het goed gaat met zijn dieren. "Ik ben er niet gerust op."
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Vol ongeloof loopt de boer door zijn weiland. De sporen van de gruweldaad zijn nog altijd goed te zien. "Een dier dat zo uit elkaar is gereten, dat heb ik nog nooit gezien. Dat is heel erg schrikken!", weet de boer. "Je weet dat de wolf altijd terug kan komen."

Bekijk in de video hoe de wolf zijn sporen heeft nagelaten.

Jonge dieren het slachtoffer
Leenders heeft 150 runderen, verdeeld over diverse stukken grond. In drie weken tijd, sloeg de wolf vier keer toe. Telkens ging het mis op dezelfde plek: het natuurgebied bij de Kievitsloop. Steeds waren jonge dieren van ongeveer één jaar oud het slachtoffer. "Die zijn niet groter dan een schaap en daarom het makkelijkst te pakken."

Volgens een expert gaat het zeer waarschijnlijk om het werk van een wolf. Dat is te zien aan de bijtwonden en hoe het kadaver erbij ligt. De uitslag van een DNA-test moet over een paar weken uitsluitsel geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.