Definitief geen Vuelta in Brabant dit jaar: verplaatsen van de datum blijkt veel te ingewikkeld

29 april 2020 om 09:16 • Aangepast 6 mei 2020 om 09:24
nl
De Vuelta rijdt dit jaar definitief niet door Brabant. De Nederlandse organisatie van de wielerronde heeft de organisatie van de start terug moeten geven aan Spanje. Het verplaatsen van de drie Nederlandse etappes van augustus naar het najaar is volgens de organisatie 'technisch onhaalbaar'.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Twee weken geleden werd al duidelijk dat de Ronde van Spanje sowieso niet in augustus in Den Bosch en in Breda zou starten. De wielrenbond (UCI) had gevraagd om de Ronde van Spanje te verplaatsen zodat de Tour de France naar die periode kon worden verschoven.

'Te veel onzekerheid'
Volgens La Vuelta Holanda zijn er in het najaar niet genoeg accommodaties beschikbaar en is het ook lastig om in die periode het parcours vrij te maken. Daarnaast durft de organisatie het vanwege de coronacrisis niet aan om een groot publieksevenement te organiseren in het najaar. "Er is te veel onzekerheid", zegt burgemeester Jan van Zanen van Utrecht mede namens Breda en Den Bosch. "Een enorme teleurstelling, maar uiteraard staat de volksgezondheid altijd voorop.”

Wachten op privacy instellingen...

De Vuelta zou beginnen in Utrecht en op 15 augustus aankomen in Den Bosch. Een dag later zou het peleton door West-Brabant rijden, een route van Breda naar Breda. De hoop is dat de Vuelta in 2022 wel in Nederland kan beginnen. Die mogelijkheid wordt nog onderzocht.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.