Johan Vlemmix staat graag zijn partijnaam af aan Henk Krol: ‘Ik sta er helemaal achter’

3 mei 2020 om 11:31 • Aangepast 11 mei 2020 om 05:44
nl
Henk Krol en Johan Vlemmix hebben overleg gehad over de naam van de nieuwe partij van Krol. De nieuwe partij van Krol heet Partij voor de Toekomst en die naam lijkt erg veel op Partij van de Toekomst, de partij waarmee Vlemmix aan verschillende landelijke en lokale verkiezingen meedeed.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Toen Krol zijn nieuwe partij wilde oprichten, kwam hij erachter dat Vlemmix al een soortgelijke naam voor zijn partij had, vertelt Vlemmix aan de telefoon. “Hij heeft me gebeld. En dat is in goed overleg gegaan.” Vlemmix wil benadrukken dat hij het Krol gunt. “Ik sta volledig achter hem en zijn nieuwe partij. Ik gun het hem van harte en ik denk ook dat de jeugd zich er in kan vinden.”

Niet op de lijst
Behalve de gelijkenis in naam, heeft de nieuwe partij van Krol niets van doen met die van Vlemmix. “Dat is natuurlijk heel anders dan wat wij deden”, zegt Vlemmix. “Het is een heel serieuze partij, met een heel serieuze lijsttrekker.” Er is geen sprake van dat Vlemmix zich aansluit bij de partij. “Zover is het nog niet. Ik hoef niet zo nodig op een kandidatenlijst.”

En wellicht zijn er in de nieuwe Partij voor de Toekomst wat minder ruzies en strubbelingen dan bij 50Plus het geval was. Volgens Vlemmix zou dat zomaar kunnen. “Er zijn bij ons nog nooit problemen geweest. Die naam heeft altijd alleen maar iets heel positiefs gehad!”

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.