Enorme daling nieuwe coronapatiënten, laagste aantal in twee maanden tijd: 'Dat geeft hoop' - Omroep Brabant
Video

Enorme daling nieuwe coronapatiënten, laagste aantal in twee maanden tijd: 'Dat geeft hoop'

5 mei 2020 om 10:59 • Aangepast 12 mei 2020 om 10:44
nl
De instroom van patiënten met coronaklachten in de Brabantse ziekenhuizen is enorm gekelderd zaterdag. Dat meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ). In totaal zijn er de afgelopen 24 uur 58 mensen met corona-klachten in het ziekenhuis opgenomen. Dat cijfer was voor het laatst zo laag op 8 maart.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

"Dat geeft hoop, maar dat wil niet meteen zeggen dat mensen het minder nauw kunnen nemen met de maatregelen", zegt het ROAZ. "Een belangrijk cijfer is de ic-bezetting, en die is nog steeds stabiel. Dat is niet gunstig. Dat heeft te maken met het feit dat mensen relatief lang op de ic liggen met dit virus. Dat geeft toch maar weer aan dat dit een hardnekkige toestand is."

De nieuwe opnames zijn maandag meer dan verdubbeld.
De nieuwe opnames zijn maandag meer dan verdubbeld.

'Past in de trend'
Ook de algehele trend blijft volgens het ROAZ positief: er liggen steeds minder mensen met coronaklachten in de Brabantse ziekenhuizen, want er liggen steeds minder patiënten op de intensive care. Maar de afname is nog niet genoeg om te spreken van geruststellend.

De cijfers van het aantal nieuwe opnames in de Brabantse ziekenhuizen wijken af van de getallen die dagelijks door het RIVM worden gepubliceerd. Dat komt onder meer doordat het RIVM alleen het aantal ziekenhuisopnames meetelt van mensen bij wie het virus definitief is vastgesteld.

Bij een deel van de Brabantse ziekenhuisopnames is er een ernstige verdenking, maar is de uitslag van de officiële test nog niet binnen. In dit artikel leggen we de werking van de verschillende coronacijfers uit.

Lees alles over het coronavirus in ons liveblog en op onze speciale themapagina.

LEES OOK:

Deze video legt uit hoe Brabant een coronabrandhaard werd:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.