Vier jongens die twee euro uit geldkistje van 9-jarig meisje jatten, melden zich

10 mei 2020 om 09:11 • Aangepast 17 mei 2020 om 11:34
nl
De diefstal van twee euro uit een kraampje van een meisje van negen jaar in Fijnaart is opgelost. Vier jongens uit de omgeving van het dorp hebben zich in de afgelopen dagen bij de wijkagent gemeld. Ze hebben de diefstal bekend. Dit laat de politie zondagochtend weten. Het gaat om jongens van tussen de 13 en 15 jaar oud.
Geschreven door

Het meisje van negen werd op 4 mei bestolen. Ze verliet haar 'winkeltje' aan de Kadedijk, waarin ze zelfgemaakte sieraden aan het verkopen was even. Op dat moment gristen de jongens het geld uit haar geldkistje De buit: twee euro.

In de wijde omgeving van het dorp ontstond grote verontwaardiging over de diefstal. De wijkagent meldde op 4 mei dat het zou gaan om drie jongens op scooters. "Drie helden op twee scooters", noemde hij ze. Er hebben zich nu dus vier jongens gemeld.

Viertal zit niet vast
Ze hebben allemaal met de diefstal te maken, zo laat de politie weten. Het aantal van drie had de wijkagent opgemaakt uit verklaringen van getuigen. Ook dat de jongens op scooters zaten, komt uit die verklaringen.

De wijkagent heeft gesprekken gevoerd met de jongens en hun ouders. Het viertal zit niet vast. Officieel hebben ze nog geen verklaring afgelegd, laat een politiewoordvoerder zondag weten. Of ze inderdaad op scooters reden, is dan ook nog niet duidelijk. Scooter rijden mag pas vanaf zestien jaar.

Vervolgd?
De zaak wordt nu voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. De officier van justitie zal beoordelen of de vier vervolgd worden.

De familie van het 9-jarige meisje laat weten blij te zijn dat de zaak rond is. Iedereen die via kaartjes of brieven belangstelling toonde, wordt hartelijk bedankt.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!