'Temperatuur gaat richting 30 graden op Hemelvaartsdag'

16 mei om 10:18 • Aangepast 23 mei om 14:34
Een hommel in actie in Mierlo (foto: Marinette Raaijmakers).
Een hommel in actie in Mierlo (foto: Marinette Raaijmakers).
Verheug je maar alvast op Hemelvaartsdag. Dat wordt de warmste dag van de komende week, verwacht Alfred Snoek van Weerplaza. "Met temperaturen die misschien richting 30 graden gaan oplopen."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Deze zaterdag komt het weer daar nog niet bij in de buurt. "Dit wordt een heel rustige meidag met wat bewolking", vertelt Snoek. "Die komt vanuit het westen van de provincie geleidelijk opzetten. Daar krijgen we ook vooral in het westen mee te maken. In het oosten is het voorlopig nog prachtig zonnig weer, maar de wolkenvelden breiden zich uit. Er komen ook nieuwe wolken tot ontwikkeling. Die zijn soms best hardnekkig. Zaterdagmiddag zal de bewolking af en toe echt even de overhand hebben. Pas in de avonduren gaat het vanuit diezelfde westhoek opklaren. Ik denk wel dat het deze dag droog blijft."

Hemelvaartsdag
Er staat zaterdag een zwak tot matige wind uit westelijke richting. "Ondanks dat de zon zaterdagmiddag niet vrij spel krijgt, kan de temperatuur op diverse plaatsen oplopen tot zo'n 18 graden."

Zondag wordt een dag met wat meer zonneschijn en een temperatuur van een graad of 20. "Na zondag gaat de temperatuur stapsgewijs verder omhoog. Elke dag komt er ietsje bij", vertelt de weerman van Weerplaza. "Na maandag krijgt de zon ook alle ruimte om te schijnen. Het lijkt erop dat Hemelvaartsdag de warmste dag van de week wordt, met temperaturen die richting 30 graden gaan oplopen."

Droogte
Regen - wat de natuur en het landbouwgebied vanwege de droogte goed zou kunnen gebruiken - zit er volgens Snoek voorlopig niet aan te komen. "Heel misschien vrijdag."

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...