Drie verdachten aangehouden in witwasonderzoek, doorzoekingen in Oss en Berghem

19 mei 2020 om 12:33 • Aangepast 26 mei 2020 om 17:44
nl
De politie heeft dinsdag drie verdachten aangehouden in een witwasonderzoek. Het gaat om een 51-jarige man uit Oss en een man en een vrouw uit Berghem van 58 en 51 jaar. Er is onderzoek gedaan op meerdere plekken, waaronder het huis van de man uit Oss. Hij wordt verdacht van het op grote schaal witwassen van geld.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Behalve doorzoekingen in huizen in Oss en Berghem met daarbij bedrijven, werden dinsdag ook auto’s doorzocht. Een auto is in beslag genomen. Ook ging er financiële administratie en andere spullen met de politie mee. Verder is beslag gelegd op een bankrekening.

De 51-jarige verdachte uit Oss werd een paar jaar geleden ook van verdacht als opdrachtgever van brandstichting bij café de Schutskooi in Oss. Daarnaast wordt de man samen met een makelaar uit Lent verdacht van verzekeringsfraude. Beide zaken zijn nog niet voor de rechter geweest.

Staat los van Operatie Alfa
Het onderzoek van dinsdag staat volgens de politie los van Operatie Alfa. Het onderzoek naar het crimineel familienetwerk rond Martien R. In dit onderzoek werd maandag een van de meest gezochte criminelen van Brabant, Toon R., opgepakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.