Video

Wegen naar Galderse Meren en Asterdplas vanwege drukte afgesloten

21 mei 2020 om 12:10 • Aangepast 28 mei 2020 om 12:54
nl
De gemeente Breda liet donderdagmiddag geen mensen meer toe tot de Galderse Meren. Het was te druk en de parkeerplaatsen waren vol. Rond vier uur 's middags werden de wegen rond de plas weer vrijgegeven.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Volgens een beveiliger ter plekke werden de toegangswegen rond twaalf uur afgesloten. Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dit. Mensen die met de fiets kwamen kregen ook geen toegang. Normaal gesproken kunnen er 10.000 mensen op het terrein. Volgens een beveiliger werden er donderdag maximaal 1800 toegelaten. Eerder deze maand ging de boel ook al op slot op een warme zaterdag.

Asterdplas als alternatief
De gemeente Breda heeft een speciaal WhatsApp-nummer (06 11709015) waarop mensen na kunnen vragen hoe druk het bij de recreatieplas is. "Dat nummer was vorig jaar ook al actief in de zomer, maar nu zetten we het eerder in het jaar in", legt een woordvoerder uit.

"Het is erg druk! Je kunt de Galderse Meren niet bereiken. De toegangswegen zijn afgesloten. Een alternatief is de Asterdplas," krijgen de mensen die rond twaalf uur naar het nummer appen te zien. Rond half drie ging echter ook de Asterdplas op slot. Rond vijf uur ging het weer open.

Drukte Meter alleen voor centrum Breda
De gemeente Breda kent verder vanwege het coronavirus een speciale Drukte Meter. Die geeft echter alleen informatie over het centrum. Daar is het op Hemelvaartsdag rustig, geeft de meter rond halfeen 's middags aan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.