'Ze worden gemist', portretten van markante Brabanders die overleden aan het coronavirus

22 mei 2020 om 10:31 • Aangepast 29 mei 2020 om 07:54
nl
Dagelijks komt het RIVM met cijfers over coronaslachtoffers. Dit zijn mensen die worden gemist. Het corona virus werd hen fataal. Hun nabestaanden rouwen om hen en dorpsgenoten treuren om het verlies van hun markante dorpsgenoot. We kijken terug op het leven van bijzondere Brabanders uit Vorstenbosch, Gemert, Zijtaart, Raamsdonksveer en Berkel-Enschot. Van maandag tot en met vrijdag toont Omroep Brabant iedere dag een ander portret in ‘Ze worden gemist’ op tv.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De afleveringen worden volgende week rond tien over zes 's avonds voor het eerst uitgezonden en daarna ieder uur herhaald. Zaterdagavond 30 mei zullen alle afleveringen vanaf kwart over zes herhaald worden, ieder uur een ander portret. De portretten zijn ook terug te vinden op het YouTube-kanaal van Omroep Brabant.

Maandag 25 mei: Sam Ramadanovic (43 jaar) uit Vorstenbosch
Sam was een begenadigd muzikant. Van grote waarde voor muziekvereniging De Notenkrakers in Vorstenbosch, maar hij draaide er zijn hand niet voor om, om bij andere verenigingen in te vallen als dit nodig was. Een lieve, vrolijke man met scherpe humor. Getrouwd en vader van drie jonge kinderen.

Dinsdag 26 mei: Pierre van Antwerpen (76 jaar) uit Berkel-Enschot
Pierre mag je met recht een 'supervrijwilliger' noemen. Waar hij kon, hielp hij mee. Pierre werkte in de elektrotechniek. Bij de talloze evenementen waarbij hij betrokken was, zorgde hij dat de elektriciteit in orde was. “Het kon niet doorgaan als Pierre er niet was", wordt ook over hem gezegd.

Woensdag 27 mei: Wim Biemans (80 jaar) uit Gemert
Wim was voormalig prins carnaval en erg actief in allerlei verenigingen, maar hij werd beroemd met zijn Polder Express. Hij knutselde die kar zelf in elkaar en hing die achter een tractor. Met dit hele gevaarte ging hij ouderen uit de hele regio ophalen om hen een leuk dagje uit te bezorgen. Iedereen zwaaide dan naar Wim en hij zwaaide altijd breed lachend terug.

Donderdag 28 mei: Ad Adriaanse (80 jaar) uit Raamsdonksveer
Een hart van goud, altijd bescheiden en een enorme liefde voor alles wat met zijn dorp te maken had. Dat maakte van Ad Adriaanse een van de mooiste mensen van Raamsdonksveer. Hij was onder meer de geestelijk vader van het de Veerse Dag, beschermer van het lokale erfgoed en weldoener. Iemand die genoot als anderen het naar hun zin hadden. ”Dat kom wel goed”, was een van de gevleugelde uitspraken van Ad.

Vrijdag 29 mei: Cor Coppens (78 jaar) uit Zijtaart
Cor zette zich met hart en ziel in voor de ruitersportvereniging in Zijtaart. Als coach en als stuwende kracht. Cor regelde het allemaal wel. Door de jeugd werd hij liefkozend ‘Opa Cor’ genoemd. Als blijvende herinnering aan Cor wordt jaarlijks bij de ruitersportkampioenschappen de Cor Coppens-bokaal uitgereikt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.