Mooie en ontroerende verhalen over coronaslachtoffers, wil jij ook een eerbetoon brengen?

25 mei 2020 om 18:59 • Aangepast 2 juni 2020 om 11:46
nl
Sinds de corona-uitbraak zijn volgens de officiële cijfers in Brabant ruim 1400 mensen overleden aan het virus. In werkelijkheid zijn het er meer. Het RIVM hield en houdt dagelijks op de hoogte van deze cijfers. Omroep Brabant biedt nabestaanden de mogelijkheid een eerbetoon aan hun geliefden te brengen en zo de mensen achter de cijfers een gezicht te geven.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Want achter die (koele) cijfers gaan mensen schuil, mannen en vrouwen die het helaas niet hebben overleefd en ontredderde families achterlaten. Ontredderd doordat ze geen afscheid hebben kunnen nemen van hun vader, moeder, opa of oma en vaak compleet werden overvallen door hun overlijden.

Mooie hommages
Dit blijkt uit de verhalen die Omroep Brabant de afgelopen weken, samen met de nabestaanden, heeft opgetekend. Verhalen die zeer persoonlijk, mooi, ontroerend, verdrietig en soms ook ongelofelijk zijn.

Zoals van de dochter die geen afscheid heeft kunnen nemen van haar moeder omdat ze zelf besmet was met het coronavirus en ernstig ziek aan de beademing op de ic lag. Op de dag dat ze werd wakker gemaakt uit haar coma hoorde ze niet alleen dat haar moeder was overleden, maar diezelfde dag was gecremeerd.

Persoonlijk contact
Omroep Brabant heeft met alle nabestaanden die een eerbetoon (willen) brengen aan hun overleden geliefde persoonlijk contact. Veel van hen laten weten dat de hommage echt troost biedt. Wil je ook zo’n hommage brengen, klik dan hier om een mail te sturen naar onze redacteur Jacky Goossens. Zij neemt contact met je op en zorgt samen met jou voor een mooi eerbetoon.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!