Video

Geen Efteling-achtige taferelen, maar ook Noordbrabants Museum heeft al online reserveringen binnen

28 mei 2020 om 21:00 • Aangepast 4 juni 2020 om 17:24
nl
Overal op de vloer in de gangen van het Noordbrabants Museum staan pijlen, die de verplichte looprichting aangeven. En een medewerker heeft nog een hele stapel te gaan. Bij de ingang staat een pompje met desinfectiemiddel. En het belangrijkste, je moet online reserveren voor een bezoek.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Het museum opent maandag na 12 weken weer zijn deuren. "We hebben door de gedwongen sluiting financieel een behoorlijke deuk opgelopen, maar gelukkig zaten we goed bij kas en worden we ondersteund door extra subsidies", vertelt Kristy van Erp van het museum.

Geen koorts of klachten
Kristy geeft de verslaggever van Omroep Brabant alvast een rondleiding langs de aanpassingen, die gedaan zijn om de bezoekers maandag veilig te ontvangen.

"Iedereen wordt bij de ingang gevraagd of ze koorts hebben of andere klachten en we hebben een éénrichtingsroute langs de collectie. Bij elke zaal hangt een bordje hoeveel mensen er maximaal binnen mogen." En dan is er dus nog het verplichte reserveren. "Het is niet zoals bij het online reserveren voor de Efteling, maar het loopt na de eerste dag al aardig vol."

In onderstaande video is te zien hoe een coronaproof Noorbrabants Museum eruitziet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.