Gezinsmoord Etten Leur: 'Onur K. heeft zijn vrouw, kinderen en moeder gewurgd'

2 juni 2020 om 11:24 • Aangepast 9 juni 2020 om 15:04
nl
Onur K. heeft zijn vrouw, kinderen en moeder gewurgd. Dat heeft de officier van justitie gezegd op de eerste openbare zitting over de gezinsmoord in Etten-Leur. De zitting in de rechtbank in Breda dinsdagmorgen duurde twee minuten. De verdachte zelf was er niet bij, ook niet via een videoverbinding.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

Waarom hij niet wilde verschijnen is onbekend. Zijn advocaat wilde geen commentaar geven, ook niet na afloop. Er mocht geen publiek bij, vanwege de corona-crisis. Er waren wel enkele familieleden van de verdachte, bijgestaan door Slachtofferhulp en een advocaat.

Viervoudige moord
Onur K. zou de moorden op vrijdag 27 of zaterdag 28 maart hebben gepleegd. De slachtoffers zijn zijn vrouw (31), zijn zoon (6) en dochter (2) en ook zijn moeder (65).

De officier van justitie meldde dinsdagmorgen kort hoe het onderzoek verloopt. Het huis is een paar keer onderzocht. De aangetroffen sporen worden bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzocht. Bij het Pieter Baan Centrum is het verzoek gedaan voor onderzoek naar de geestelijke toestand van Onur K.

De volgende zitting is op vrijdag 24 juli.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.