Video

14 dagen niet douchen voor het goede doel: vlotvaren over de Brabantse kanalen

3 juni 2020 om 11:30 • Aangepast 10 juni 2020 om 11:34
nl
In het midden van het vlot staat een bankstel, er liggen Perzische tapijtjes en overal hangen Brabantse vlaggetjes. Het vlot lijkt een soort drijvende huiskamer, met achterop naast de buitenboordmotor een Dixie WC. Dit is de komende twee weken de plek waar Nancy van Heeswijk geld inzamelt voor haar 'Waterengel'.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

"Douchen kan ik niet, nu valt het nog mee, maar over veertien dagen is dat wel anders als je naast me staat", vertelt Nancy met een brede glimlach op haar gezicht. Samen met haar hond Guus is ze tweede pinksterdag op haar vlot vertrokken vanuit Den Bosch.

In twee weken tijd gaan ze via Sint-Michielsgestel, Bernheze, Meierijstad, Laarbeek, Helmond, Nuenen, Son en Breugel, Best, Eindhoven, Oirschot, Oisterwijk en Hilvarenbeek naar Tilburg. Met haar actie hoopt ze voldoende geld bij elkaar te krijgen om rondvaartboot 'De Waterengel' om te bouwen.

Nancy weet niet of ze het vlotvaren nog zo leuk vindt als het weer omslaat:

"Ik ben zangeres en zing in dinnershows, maar ik treed ook vaak op voor ouderen en gehandicapten", zegt Nancy. De Waterengel moet een schip worden om meervoudig gehandicapten en dementerenden rond te varen op de kanalen tussen Eindhoven, Tilburg en Den Bosch. "En terwijl we varen wil ik ook entertainment op de boot brengen."

Door de coronacrisis wil het project nog niet helemaal vlotten. Dus bedacht Nancy de tocht om 14 dagen te gaan overleven op een vlot, op het water waar straks De Waterengel ook gaat varen.

Hengelen naar geld
Tijdens de tour door de Brabantse wateren gaan er op verschillende plekken ook artiesten optreden op het vlot. "Gasten met uiteenlopende verhalen, liederen en gedichten. Maar ook mensen uit de zorg en de doelgroep van de rondvaartboot zijn natuurlijk welkom aan boord", vertelt Nancy.

"Ik heb een lange hengel met een emmertje eraan, daar mee hengel ik naar geld van de mensen langs het water", zegt Nancy. Mensen kunnen geld doneren bij het vlot, maar ook op een speciale crowdfundpagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.