Man (24) opgepakt die onbevoegd medische handelingen uitvoerde in Jeroen Bosch Ziekenhuis

4 juni 2020 om 10:16 • Aangepast 11 juni 2020 om 16:23
nl
De politie heeft een man opgepakt die korte tijd als verpleger in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft gewerkt. Hij zit vast op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal. De man werkte tijdens de piek van de coronacrisis in het ziekenhuis. "Hij heeft als verpleegkundige misbruik gemaakt van de versoepelingen en was niet voldoende gekwalificeerd", zegt het ziekenhuis.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De verdachte controleerde patiënten en diende mogelijk medicatie toe, terwijl hij niet de kwalificaties had om deze handelingen te mogen verrichten. Dat is strafbaar. Er wordt nog onderzocht of zijn handelen of nalaten schadelijk is geweest voor patiënten of het ziekenhuis. Het ziekenhuis doet aangifte tegen de man.

De man is op 18 mei aangehouden, zo werd donderdag bekend. De politie deed op twee plaatsen doorzoekingen: in een opslagbox in Den Bosch en in een huis in Bunnik, waar hij enige tijd verbleef. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft hij geen vaste woon- of verblijfplaats.

Naalden en medicijnen
Bij de doorzoekingen werden tal van (medisch gerelateerde) spullen gevonden. Onder meer medicijnen en naalden, maar ook verschillende soorten uniformen en bedrijfskleding en een hartmonitor. De politie onderzoekt hoe hij aan deze spullen kwam en wat hij ermee deed.

De man behandelde coronapatiënten. Hij had zich daar speciaal voor aangemeld, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM). Het OM neemt de zaak hoog op: “Het gaat om zeer ernstige verdenkingen die grote risico’s met zich meebrengen, in de eerste plaats voor de patiënten van het ziekenhuis. Ook in hun belang is er alle reden om deze zaak uitgebreid te onderzoeken en daar zijn wij nu mee bezig”, zo vertelt persofficier Janine Kramer.

Op 22 mei is de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de man nog zeker twee weken vast blijft zitten. Donderdag verscheen de man voor de raadkamer van de rechtbank. Daar werd bepaald waar hij nog dertig dagen in voorarrest blijft zitten.

LINK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.